Efenim akşam akşam canım çekti, size mini minnacık bir tarif vereyim dedim. Biliyorum konudan konuya atlıyorum ama benim mizacım böyle zaten. Birden domestik bir Makbule Abla olabiliyorken, sonra içimdeki kaşif uyanıp turist gibi gezmek istiyor, bir anda aklıma yeni bir iş fikri gelebiliyorken, bir anda hadi eğlenelim gezelim diyebiliyorum. Dolayısıyla blogumda herşey olacak, hatta sevgilimin tavsiyesiyle gezilecek, görülecek yerler, ve gidilmemesi tavsiye edilen yerler diye bir yazı dizisi başlatacağım.
Şimdi vereceğim tarif sallamasyon uydurmasyon olup, hiper lezzetli hem de sağlıklı bir tariftir. Ancak kendisi adı üstünde börek olduğu için diyet yapanların bu postu okumamasını rica ederim:)
Amaç     :  Kabaklı,peynirli börek yapmak
Gereçler:  2 büyük boy kabak
                  200 gr kadar erzincan tulum peyniri
                  400 gr kadar tuzsuz lor peyniri
                  80 gr tereyağ
                  2 yemek kaşığı zeytinyağı
                  2 yumurta
                  1/2 lt süt
                  2-3 yufka ( ben 2 adetkullanıyorum, ama siz 3 kullanabilirsiniz.)
                  Kimyon,karabiber,çörek otu
Bu tarifi hiçbir zaman ölçüyle yapmadığım için zorlandım, size de göz kararı yeteneğinizi konuşturmanızı tavsiye ediyorum
İş planı:  -Kabakları soymadan büyükçe rendeleyelim
                - Geniş bir tavada azıcık zeytinyağıyla (1-2 damla) hafifçe pişirelim
                - Derin bir kaba tulum peynirini rendeleyelim, loru da ekleyelim.
                - Kabaklar soğuyana dek başka bir tencerede tereyağını eritelim, zeytinyağını ekleyelim, eriyince altını kısalım, sütü ekleyelim, bir yumurtayı kırıp, çırpıcakla karıştıralım. 5 dakka sonra altını kapatalım.
                -Soğumuş kabakları paynirli kaba alalım karıştıralım, kimyonu, karabiberi ekleyelim.
               - Fırın tepsimize bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı döktükten sonra yufkadan bir parça kopartarak bu yağı tepsiye yayalım.
               - Bir adet yufkayı tepsiye serelim, yufkanın kenarları dışarda kalsın. Daha sonra kalan yufkaları parçalayarak koyacağız. Ortada kalan kısma 2-3 parça koyalım. Sütlü karışımdan göz kararı 2-3 kepçe yedirelim. 1-2 parça daha koyalım.
              - Şimdi harcı koyacağız. Harcı düzelttikten sonra aynı methodla yufkaları koyalım.2-3 parça da bir sütlü karışımı ekleyelim.
              -Dışarda kalan parçaları zarf kapatır gibi kapatalım. 1-2 parça yufka koyalım. Bir daha sütlü karışım ama çok ıslak olmasın. Bir yumurta sarısını böreğin üstüne sürelim. Üstüne de çörek otu serpelim.
             - Böreğimizi dilimleyelim. Biraz buzdolabında dinlenirse mutheşem olur. Fırını 5 dakka önceden 180 derecede ısıtalım. Böreğimizi koyup, 30-35 dakka pişirelim. Nar gibi kızarınca alalım fırından.
Hımmm nefis, benimkisi şimdi buzdolabında, yarın pişmeyi bekliyor.
Sonuç: Afiyet olsun...
20090619
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder